Fietszoektocht Sint Gorikskring


stopt na 50 edities

 

 

 

50 JAAR FIETSZOEKTOCHT

 

Amper een jaar na de stichting van de toenmalige jeugdclub Sint Goriks Jeugd werd gestart met een fietszoektocht met als inzet 3.000 Frank prijzen, enkel in geld. Die eerste fietszoektocht was vrij amateuristisch met alleen maar theoretische vragen , voor de gelegenheid afgedrukt op gepolicopieerd papier. De eerste editie was een soort ronde van Zottegem (maar er was nog geen sprake van fusie) en onderweg waren er al controleposten bemand door de enkele fortuinlijke bestuursleden die reeds een auto hadden. Detail uit die periode: de start had plaats in café De Bareel op Traveins. Start en aankomst wisselden vrij veel van plaats maar steeds in de plaatselijke cafés tot wij dit konden organiseren in het OC. Die eerste edities werden gehouden tijdens de paasvakantie tot op een bepaald moment de deelnemers een kleine sneeuwstorm moesten trotseren waarna wijselijk besloten werd de volgende edities tijdens de maand juli te houden.

 

In de loop der jaren werd aan de fietszoektocht een barbecue toegevoegd waarmee wij bij de allereersten waren om dergelijke barbecue te organiseren waarbij alles zelf gedaan werd en de saus van de meesterkok onovertreffelijk was. Deze formule kende een ongelooflijk succes met jaren van om en bij de 1000 eetlustigen. De formule straalde ook af op de deelnemers aan de zoektocht met een record van 118 deelnemende groepen. Geen sinecure om de toen reeds bestaande praktische proeven in goede banen te leiden!

 

Mooie liedjes blijven evenwel niet duren: nadat het bestuur reeds enkele jaren geleden zich de vraag gesteld had of de formule nog haalbaar was werd na vorig jaar –weliswaar met regen – vastgesteld dat het aantal deelnemende groepen gezakt was tot 36 en moesten we het dit jaar - met uitstekend weer - doen met 31 groepen. De voorbereiding en uitwerking van dergelijke fietszoektocht vergt enorme inspanningen en wij moeten ook vaststellen dat vanuit onze leden nog weinig respons komt.

 

De formule lijkt dan ook voorbijgestreefd ondanks het feit dat de deelnemers heel enthousiast waren en zich prima amuseerden. Besloten werd – met enige pijn in het hart – om deze organisatie te stoppen en na 50 edities is dit een waardig afscheid.

 

Dit kan uiteraard niet zonder de tientallen leden en bestuursleden die zich al die jaren ingezet hebben te danken voor al wat zij gedaan hebben.

 

Het bestuur blijft zeker niet bij de pakken zitten en dus organiseren we sinds 1 mai 2019 een sneukeltocht voor iedereen,

KRINGELING

 

 

 info hierover ZIE BLAD "Kringeling"

 

 

Het bestuur