We zijn terug op 25 en 26 maart 2022 

 

LILY EN MARLEEN

Eindelijk! In maart 2020 waren we er helemaal klaar voor tot en met de algemene repetitie toen we alles moesten afgelasten wegens de corona-epidemie.
In de zomer van 2021 kregen we weer hoop om het stuk alsnog op de planken te zetten met een enkele wijziging wat de spelers betreft: Yves Deneir was bereid de rol van Ruben Blomme als Pierre over te nemen.
Een en ander betekende evenwel ook dat er opnieuw moest gerepeteerd worden en dus werd van de spelers toch wel een grote bijkomende inspanning gevraagd.

Lily en Marleen hebben wij gespeeld in de oorspronkelijke theaterversie van Walter Vandevelde met slechts wijzigingen in de muziekkeuze tussen de verschillende scenes. Grote moeilijkheid was toch dit stuk met een café en een koer te brengen op het kleine podium van het OC en met de grote bezetting: Rik, Lisa, Nie, Stavros, Pierre, Ida, Jef, Marleen, Hans, Tom, Lily en Tuurke: de bekende personages.
Zij hebben een opvoering gebracht om van te smullen met open doekjes en zelfs een staande ovatie van onze toeschouwers.
Na de try out met hoofdzakelijk een zeer ruime delegatie van Okra konden wij nog drie opvoeringen brengen op zaterdagen en een zondag.
Helaas konden de laatste twee niet doorgaan.

Met respect van de coronaregels werd aan de toeschouwers een covidsafe ticket gevraagd en moesten de mondmaskers op blijven tijdens de voorstelling; Bovendien moesten wij voor voldoende verluchting zorgen waardoor het in de zaal toch koud was wat niet belet heeft dat de toeschouwers met volle teugen genoten hebben.

Al bij al een prachtige voorstelling van een ijzersterk stuk dat zeer gesmaakt werd door het publiek en met een grote zucht van opluchting van de spelers die hier zo lang naar uitgezien hebben.

 

NIEUW!!!

Na overleg met de spelers heeft het bestuur beslist om – als corona het toelaat- nog een weekend Lily en Marleen te spelen en dit op 25 en 26 maart 2022.
Bij deze gelegenheid zullen wij ook volgens een nieuw systeem werken voor de reservaties: wie wil reserveren zal dit moeten doen door voorafgaande storting op de rekening van Sint Goriks Kring met vermelding Lily, aantal personen en gewenste datum (25 of 26 maart).
Op die basis worden de plaatsen toegekend.
Er worden dus geen kaarten verdeeld onder de leden maar het zal natuurlijk  nodig zijn dat de leden zoveel mogelijk mensen warm maken voor deze voorstellingen. Uiteraard houden wij u nog verder op de hoogte vanaf wanneer de reservaties mogelijk zijn en hoe dit verder praktisch uitgewerkt wordt