2010 DOLLY EN DOT

 

Vorig jaar mochten wij ons publiek vergasten op een stukje retrotoneel waarbij de situaties zodanig uitvergroot werden dat “Komkommer en kwel” als een rasechte klucht kon bestempeld worden met een zwierige juffrouw Pals in de hoofdrol.

Dit jaar gaan wij eerder de richting van een blijspel uit en vertoont het stuk dat wij nu ten tonele brengen nogal wat gelijkenissen met “Op gouden wieken” dat wij hier enkele jaren geleden opvoerden.

 

Geld aftroggelen is een aloud gegeven en vormt de rode draad van dit stuk. Onze twee dames, Dolly en Dot, zijn wel bijzonder gewiekst om het geld uit andermans zakken te halen, gebruik makend van de lichtgelovigheid die nu eenmaal de eigenschap is van heel wat mannen. Het eerste slachtoffer is Lionel maar hij wordt weldra gevolgd door Cyriel. Om uit hun web van intriges te raken zullen Dolly en Dot de hulp moeten inroepen van een vakman, de niet bijster snuggere Carlos. De poppen gaan pas goed aan het dansen als de tante van Dolly er aan komt en Dolly en Dot stilletjes aan moeten inzien dat hun complot – en hun geld - de mist ingaat.

 

Sint Goriks Kring treedt hier op met een kleine bezetting waar plaats gemaakt werd voor een jongere generatie: vorig jaar reeds deden 

Tineke Van der Spiegel en Reyn Huyge hun intrede en zij mogen hun glansprestatie van vorig jaar overdoen. Nieuw is Patrick Verplanken die vorig jaar reeds te zien was in onze kerstevocatie ter gelegenheid van de stallekenstocht maar thans in de huid mag kruipen van Carlos. Deze cast wordt aangevuld met de vertrouwde gezichten van Veerle De Pessemier, Sigrid Van Helleputte, Emmy Willems en Patrick De Schrijver.

 

Het hoeft nauwelijks betoog dat nog heel wat mensen bijdragen om dit toneelstuk te brengen en het is haast onbegonnen werk ze allemaal op te sommen maar u vindt ze wel allemaal vermeld in deze brochure. Zo een équipe maakt het sterk en wij hopen er ook dit jaar in te slagen u een aangename avond te bezorgen.

 

 

 

Over de auteurs

 

Paul Coppens is de meest gespeelde auteur in het Vlaamse amateurtoneel. Hij is afkomstig van Aalst. Van hem speelden wij reeds het hilarische “Klachten” maar ook de thriller “Fataal”. Hij schreef ook voor TV. Zo was hij co-scenarist van de VTM-reeks “WAT NU WEER!?”, en het BRT-feuilleton “HOTEL HOTEL” Als acteur was hij ondermeer op het scherm te zien in “Familie”, “Editie” , “Wittekerke”, “Samsonsoap”.

 

Guy Diddelez is afkomstig uit Merksem en ook hij is geen TV-onbekende. Zo schreef hij mee aan scripts van Samson, Jappe en Coco, Made in Vlaanderen, Meester, Wat nu Weer!?, Hotel Hotel, Wittekerke, Alle Maten, en Sedes en Belli .

 

Een bijzonder begaafd duo dus. Met onze opvoering erbij werd “Dolly en Dot” reeds negentig keer in Vlaanderen op de planken gebracht…