2014 - Proficiat

 

PROFICIAT!
Al meer dan dertig jaar mocht ik de keuze bepalen van het toneelstuk dat SINT-GORIKS-KRING ieder jaar op de planken brengt. Zou dat de reden zijn waarom ik in het nochtans ruime aanbod niet precies vond wat wij dit jaar op de planken wilden brengen – een farce- en ik dan maar zelf aan het schrijven ben gegaan? In de loop der jaren doe je wel inspiratie op en kan je verschillende concepten vinden die nuttig kunnen gebruikt worden, maar toch is zelf schrijven een hachelijke onderneming. Gelukkig biedt het gegeven in ons geval genoeg ruimte en mocht het een beetje in “overdrive” gaan. Benieuwd of dit opzet gelukt is!
Qua tekst is het ultra-kort, maar door de inbreng van zoveel muziekstukjes, passend bij een huwelijksfeest en bepalend voor de sfeer van het stuk is PROFICIAT! toch uitgegroeid tot een volwaardig avondvullend stuk. Het lijkt allemaal simpel, maar de keuze en montage van die muziekstukjes op zich al is een werkje van verscheidene dagen.
Een ander bijzonder belangrijk element is de inbreng van de technische ploeg die onder impuls van onze voorzitter Adriën voor een echte uitdaging werd gesteld. Veel mogen we er niet over kwijt, maar u zal het ongetwijfeld zelf ontdekken. Zeker de moeilijkste uitdaging en van een huzarenstukje gesproken!
Rest nog alle andere leden van SINT-GORIKS-KRING te bedanken voor hun inzet en samen hopen wij u een bijzonder vermakelijke avond te bezorgen. Maar vergeet niet en aarzel niet om samen met ons mee te feesten!
Speciale dank tenslotte voor de professionele bijstand voor de technische ploeg.
Raf, uw regisseur

 

 

 

 

 

affiche