Toneel 2021 :

 

 

LILI EN MARLEEN

Sint Goriks Kring is bijzonder fier u de productie 2021 voor te stellen: Lili en Marleen. Het successtuk van Walter Vandevelde werd uitgewerkt tot een bijzonder sucesrijke reeks op VTM met liefst 130 afleveringen.

Wij voeren het oorspronkelijk toneelstuk voor u op met de gebeurtenissen in café De Lichttoren enkele dagen voor de bevrijding van Antwerpen.

Het verhaal is bekend: alles speelt rond Rik, eigenaar van het café door Ida in de VTM reeks als apschaar bestempeld , wat zoveel betekent als onnozelaar. In het toneelstuk komt dit “verwijt”echter niet voor. Moeder Lisa, zuster van Rik tracht alles een beetje in het midden te houden zeker als Stavros, gevlucht uit Duitsland, opduikt. Voeg daarbij de dochter van Rik, Nieke die scharrelt met een Duitser en het spel zit op de wagen. Een stuk met inhoud ingepakt in een luchtig verhaal met heel veel komische situaties.

Dit toneelstuk is zeker een der allerbeste komedies die ooit in Vlaanderen werd geschreven en mocht dus op ons repertoire niet ontbreken.

Spelers van dienst zijn Valentin Nies als Rik, Veerle De Pessemier als Lisa, Sigrid Van Helleputte als Nieke, Patrick Verplanken als Stavros, Kathelijn De Rijcke als Ida, Ben Kerremans als Jef, Yves Deneir als Pierre, Tessa Verplanken als Marleen, Vicky De Sutter als Lili, Peter Lagaert als Hans en Patrick De Schrijver als Tom. Germain Bonne staat in voor de muzikale begeleiding.

  

flyer-achterkant-ter