2011 De Woonkamer 

Is een uitdaging: een spiegel van de maatschappij die ons moet ontroeren, doen lachen en ook doet nadenken.

 

Het stuk speelt in een doodnormale woonkamer zoals u er misschien thuis eentje heeft. En toch is dit niet zomaar “een” woonkamer. Dit zijn elf verschillende woonkamers, die bewoond worden door elf verschillende gezinnen. U geniet van het voorrecht om ongemerkt bij die elf gezinnen naar binnen te kijken. U wordt deelgenoot van hun vreugdes, hun verdrietjes, hun problemen, hun vragen. Een ontdekkingstocht naar mensen, naar generaties en naar de relaties tussen die generaties met een plezierige noot maar ook met ontroering, met maatschappijkritische bedenkingen of kortweg: het leven zoals het is.

Wie weet, misschien herkent u wel een buur, een vriend, een familielid of uzelf ...

 

De droom van Raf was om alle spelers van Sint Goriks Kring aan het werk te stellen maar helaas moesten volgende spelers verstek laten gaan om diverse redenen: Christine Vandermassen, Ivan De Schrijver, Lydie Minnoodt, Reyn Huyghe en Emmy Willems. 

Wel van de partij:

PATRICK TRONCQUO, KATHELIJN DE RIJCKE, MARNIX MICHIELS, TESSA VERPLANKEN, TINEKE VANDERSPIEGEL,  PATRICK VERPLANKEN, VEERLE DE PESSEMIER, PATRICK PERSOONS, GEERT VAN DE MERGEL, SIGRID VAN HELLEPUTTE, PATRICK DE SCHRIJVER  en VICTOR BOURY.

 

Zoals je kan merken: nieuw: Tessa die direct in het spoor van vader Patrick loopt en Victor die als kleinste telg aan de derde generatie begint en voor zijn eerste opvoering allicht een der mooiste scènes uit het stuk mag spelen.

En na enkele jaren afwezigheid terug op de planken: Patrick Troncquo en Marnix Michiels