Mogen we U eerst een stukje geschiedenis serveren?

In 1981 werd Sint-Goriks-Kring boven de doopvont gehouden  door de toemalige proost
E.H. Viktor Van der Wulst. Hij wist heel wat jonggehuwden samen te brengen om het toneelleven nieuw leven in te blazen.
Sint-Goriks-Kring was geboren.

De meeste leden en vooral de bestuursleden waren  oud-leden van het op sterven na dode Sint-Goriks-Jeugd, die reeds bestond  sedert 1967. Deze vereniging wist in zijn glorieperiode tal van prachtige openluchttoneelwerken  te realiseren. Denken we terug aan gerenomeerde stukken als: “Marieken van  Nieumeghen”, “Elckerlyck”,” Die Scone van Gistele”, ”De zeven rozen”, enz….

Toen werd alles geregisseerd door de dorpsherder en ėėn  van zijn basisspelers was onze huidige regisseur Raf De Pessemier. Bij de start  van Sint-Goriks-Kring droeg de zieke E.H. Vik Van Der Wulst de zware  regisseurstaak op aan Raf. De pastoor overleed in februari ’82 tijdens de opvoeringen van ons eerste toneelstuk. Inmiddels zijn we 34 jaar verder en we wisten ieder jaar onze  basisactiviteiten tot een goed einde te brengen, denken we vooral aan de  toneelopvoeringen en de alom gekende fietszoektocht. Eveneens organiseren we nog tal van nevenactiviteiten (zie activiteiten) waarin al onze leden, zo’n 150-tal, aan hun trekken kunnen komen. Elke activiteit dankt zijn welslagen aan de inzet van iedereen.

Sint-Goriks-Kring staat open voor  elkeen die zich geroepen voelt om ėėn of meerdere van onze activiteiten te  helpen ondersteunen.

          Niets moet, alles kan….

Waarop wacht je?

Sint-Goriks-Kring